Téma: angol szerző, magyar nyelvű regényének ismerté tétele Magyarországon.

Kedves Fanni

 

Összeszedtem azokat a feladatokat amikről beszéltünk. Azzal a céllal készítettem ezt az árajánlatot, hogy egy átfogó és folyamatos megjelenést biztosíthassunk a könyv magyarországi megismertetéséhez.

Az a gyakorlat hogy nem elegendő egy felületet elkészíteni, hanem minél több online felületen egy rendszeres és minőségi kommunikációval lehet elérni a legmagasabb konverziót. A googlenek is az egyedi tartalom a fő besorolási elve. Ami jó hír hogy egy könyv mindig hálás téma, szemben pl a tetőcseréppel ami sokkal kevesebb embert sarkal arra hogy a facebook oldalon beszélgessenek róla az emberek.

Tehát javaslatom egy olyan honlap-blog-facebook-hírlevél feliratkoztatás kombináció felállítása, amiben mi minden téren tudunk nektek segíteni, mintpl:

 • technikai létrehozás
 • piaci felmérés
 • tartalom készítés (arculati elemek, szöveges tartalmak, videó, képi anyagok)
 • felhasználókkal való kommunikáció
 • felületek karbantartása

 

Még a honlapépítést megelőző lépések:

Egy optimális kereskedelmi honlap elkészítéséhez elengedhetetlen pár tényező:

 1. ismerjük a terméket, és a versenytársakat
 2. igényesen be tudjuk mutatni (már nem csak a felhasználók, hanem a google is nagyon pontosan felméri a felületeinket, mennyire egyedi, változatos, és érdekes a tartalom)
 3. technikailag megfelelő (gyors betöltődés, mobil nézet… ezek a paraméterek is a googlenek a főbb besorolási elvei, de a látogatók is érzékenyek erre)

1. Kutatás és rá épülő kulcsszóelemzés (ajánlott) 60 000 Ft
célcsoportokat keresünk, felmérjük mikre keresnek rá az emberek, felmérjük a szerző/téma/könyv online lábnyomát, a témával foglalkozó egyéb könyvek, vagy hasonló termékeket. Ennek az lesz következménye, hogy meg tudjuk állapítani, milyen felületeken milyen kommunikációra lesz szükségünk és kikhez fogunk szólni.

2. A honlap és egyéb felületek felépítéséhez szükséges tartalmi elemek
Videó forgatás (ültetett riport), kép vásárlás (honlapon háttérplakát), logó tervezés, egyéb vizuális elemek megtervezése, szövegírás (átadott vagy 0ról megírt tartalom optimalizálása). Itt szeretnék még tényleg a felmérés után nyilatkozni az árról mert csak egy nagyon pontatlan tól-ig árat tudnék adni.

3. Honlap üzemeltetés: 40 000 Ft/év
Erről beszéltem, hogy mi csak azoknak a honlapoknak a technikai állapotáért tudunk felelősséget vállalni amit mi üzemeltetünk. Amit tartalmaz az üzemeltetés:

10 000 egyedi oldalletöltés/hó. Utána 400 Ft/1000 db. Tehát nálunk nem lassul le az oldal és ezért nem sorolódik vissza a google-ben egy komolyabb kampány/látogatószám emelkedés miatt.

 • Korlátlan tárhely
 • adminfelület, legmodernebb moduláris szerkesztőfelület (blogírás, tartalomírás könnyen tanulható)
 • lehetőség tetszőleges számú kampányoldal felállítására
 • vásárolt kiegészítők (form, feliratkoztatás, többnyelvűség)
 • responsive és külön optimalizált mobil megjelenés
 • mentés és karbantartás
 • És egy professzionális SEO eszköz

 

Második lépés a felületek felépítése:

2.Honlapépítés: 370 000 Ft
Előzetes felmérések szerint átgondolt kezdőoldalból áll, és tartalmazza az esetleges kampányoldalak, blogoldal kialakítását is. Természetesen a különböző nézetek és a mobil optimalizálás benne van, mivel ha ezt nem végzi el ma már egy honlapépítő az nagyon sokat árt a google besorolásnak. Amit még beleépítettem ebbe az árba: a Technikai SEO, ami önmagában ebből a költségből 100 000 Ft, viszont ez a lépés, az összes audit és az erre épített tartalom feldolgozását biztosítja a honlapon belül. Tehát 10 oldalig (landing oldalak és kezdőoldal) a teljeskörű SEO beállítást!

1.Facebook oldal létrehozása/beállítása: 30 000 Ft

3-Hírlevélsablonok beállítása/hírlevelezés folyamatának kialakítása/formok beállítása: 60 000 Ft

 

Harmadik lépés a kampány

Innentől kezdődhetne egy folyamatos együttműködés/együttdolgozás, ennek az árazása/intenzitása függ attól a céltól amit Ti szeretnétek, mi a legkölcséghatékonybb megoldást fogjuk mindig is támogatni, viszont az igényes és következetes tartalommenedzselés mint írtam is nem csak a látogató miatt fontos hanem a google számára is irányelv.

Javasolt és választható elemek:

 • Facebook oldal létrehozása/működtetés (poszt)
 • Honlap Blog rész működtetése
 • AdWord kampány
 • Folyamatos SEO

 

Fanni még annyit említettem hogy a kampányt megelőző felmérési és építési munkára 50% előleget szoktunk kérni. Biztosítékaink hogy 15 éve vagyunk versenyben, ezen kívül szinte mindegyik ügyfelemmel tartós és sikeres együttműködésben vagyunk, ha szükséges meg tudom adni a tulajdonosok/ügyvezetők elérhetőségeit, akik megerősíthetik elhivatottságunkat (akár úgy is hogy ti választotok az ügyfeleink közül, a honlapunk alapján:) Ezt le szoktam írni azoknak akik még nem ismernek minket, mert az előleg mint ahogy azt mondtam is nem arra szolgál hogy nyerészkedjünk, hanem itt sok szak indul el párhuzamosan az elején, akik nem várják meg a teljes munka lezárultát, illetve mint például a honlap tesztoldala az első pillanattól teljes értékű weboldal, ami azt jelenti hogy honlaptervet is egyből működés közben tudjátok vizsgálni és jóváhagyni.