Arculattervezés

Cél a felismerhetőség

Az arculat az a kép vagy gondolat, amit a Vásárló kapcsolatba hoz magával a termékkel. Mit jelent számunkra az arculattervezés? Tudatos, következetes, SEO Ready* márkaépítést.

KapcsolatSEO Ready arculat?

Mit jelent az hogy SEO Ready arculat?

Search Engine Optimization, vagyis keresőoptimalizáláshoz szükséges szempontokat is alapul veszünk arculattervezés közben. Eddig is fontos volt az hogy letisztult, divatos kifejezéssel Flat designt használjunk, viszont a megváltozott keresési szokások miatt szinte kötelezővé vált ezt a szempontot alapul venni.

=

Négyzetes profilkép

A keresőoptimalizálás ma már főleg tartalommenedzselést jelent. Ami azt jelenti hogy minél több közösségi felületet használunk, annál ismertebbé válhat a termékünk. Tehát első fontos szempont főleg négyzetes elrendezésű logó változat készítése, amit úgynevezett profilképnek szoktunk használni.

=

Mobil nézet és olvashatóság

Egyik legfontosabb szempont arculattervezés közben, hogy mobilon, kis méretben is felismerhető maradjon az arculatunk. Tehát a részletgazdag, színátmenetet tartalmazó logók használatát át kell gondolni, illetve flat változat elkészítése javasolt.

=

Google fontok használata

Ma már rengeteg betűtípust tartalmaz a Google font könyvtára. Érdemes a logó betűtípusát ezek közül kiválasztani, így a későbbi weboldal fejlesztésnél, könnyedén beilleszthető és használható ugyanaz a font, például kiemelésekhez. Google Fonts itt elérhető.

Logótervezés

Az arculattervezés egyik fő eleme. A logó általában az első impulzus amivel Célcsoportja találkozik. A megfelelő logó segíti a beazonosítást és rezonál azzal a szándékkal ami a Vásárlóban megszületik. Logótervezés során figyelünk az új megjelenési formák általi adottságokra, gondolunk itt a mobil nézetre, a különböző social média felületekre (pl: facebook), ahol például kis méretben is felismerhetőnek kell maradnia arculatának.

Embléma és cégfelirat

#egyedi #SEO ready #használati dokumentáció #flatdesign #online és nyomdai formátumok

Krajnák Csaba
online zajcsökkentés

+36 20 313 5542
iroda@arculatepites.hu